Bröllopsklockor ringer

I oktober förra året så gifte sig en av mina kära storebröder! Han och hans brud var magnifika 🙂
Dem är ett så stiligt par!

Henric & Maria
Henric & Maria

Tidigare på året frågade dem mig om jag skulle vilja göra brudbuketten, och det är klart jag ville göra det!! Och min svägerska sa som de flesta brudar: “Du får själv hitta på och se vad som skulle passa, för jag kan inget sånt. Det enda jag vill är att det ska vara något röttRött Rött Rött!. Läs Mer ... » med, röda rosorBrudbuketten i all ära. Läs Mer ... » kanske.” Vi kom fram till att röttRött Rött Rött!. Läs Mer ... » och svart skulle dominera.
Då vet ni alla vid det här laget att med brudbuketter är det en hel del att tänka på: hur ser bruden ut, vad för smak har hon, hur ser klänningen ut, i vilka färgerRöda rabatten. Läs Mer ... » ska bröllopet gå i..osv..

Eftersom bröllopet skulle vara på hösten dök många idéer upp, såsom orange blommorBilder. Läs Mer ... », solrosor, löv, pumpor, nypon, rönnbär.. Men ävenSevärt på Ven. Läs Mer ... » om min svägerska är väldigt jordnära så är hon ändå så speciell och hade valt en så underbar klänning som mina dåvarande idéer inte hade passat till!! Och de svarta tärnklänningarna behövde verkligen något annat än de höstiga, bohema influenser som svävade runt i mitt sinne! Här behövdes nytänkande, fräscha, galna idéer!
Efter en del funderande och surfande på nätet efter inspiration så tog jag fram en bukett som min svägerska ville ha.
Ja, jag lyckades till och med välja en sorts bröllopsarrangemang/bukett som jag aldrig hade gjort! Inget rundbundet med manschett här inte..hjälp, vad hade jag gett mig in i!!?

Mitt första problem var att få fram hur jag skulle göra själva buketten, hur  den skulle “sättas ihop” så att säga. Jag gjorde ett nät av smältlim som jag fått tips av från en annan floristHur man binder en krans av vilda ängsblommor. Läs Mer ... », sprayade det svart och lät det torka.

Mina inköp till buketten, tärnbuketterna och corsagen bestod av:  smältlim, svart sprayfärg, 40 röda rosorBrudbuketten i all ära. Läs Mer ... » (passionVad säger blommorna?. Läs Mer ... »), 6 röda callor, 1 liten peperomiaplanta, salalblad, bast, corsagenålar, floratejp, sidenband, lite småpynt såsom tråd, pärlor mm.

Jag och blommor
Jag och blommor

Dagen innan bröllopet gjorde jag en kompakt, rundbunden bukett av röda rosor. Det var grunden till brudbuketten.

Spiralen är viktig
Spiralen är viktig
Rosbukett
Rosbukett

Jag gjorde ävenSevärt på Ven. Läs Mer ... » tre mindre luftigare tärnbuketter, med fem rosor i varje och mycket salal. Jag dekorerade dem med svart tråd och svarta pärlor.  Dessa buketterFlorist. Läs Mer ... » och resten av blommorna förvarade vi under natten på en inglasad balkongI hemmet. Läs Mer ... », där stod dem svalt och bra.

Pynt på gång
Pynt på gång
Tärnbuketter
Tärnbuketter

Även corsagen med röda rosor gjordes dagen innan och fick stå i en skål med lite vattenI hemmet. Läs Mer ... » och mycket snittnäring så att de höll sig fina länge.

Corsage
Corsage

Dagen med stort D var här! Jag fäste limnätet under rosbuketten med lite tjockare trådar så det blev riktigt stabilt. Sen fäste jag tre callor i etapper, dekorerade med peperomiablad, nålar, svart tråd och svarta pärlor.

Buketten är snart klar
Buketten är snart klar
Bukett in progress
Bukett in progress
Brudbukett
Brudbukett
Maria och hennes bukett
Maria och hennes bukett

Ett sidenband band jag sen runt bindstället. Det kan vara lätt att glömma bort undersidan av buketten men sätt som mål att buketten ska vara snygg ur alla vinklar. Framför allt brukar brudbuketter granskas väldigt ingående, och många gäster är där för att se och föreviga brudparet och blommorna. Tres important!

Blommorna
Blommorna och de vackra kläderna

Tack för visat intresse och lycka till med era egna bröllopsplaner!  //Elle

Kommentera