Brudbuketten i all ära

Ja,då var ett bröllopHur man binder en krans av vilda ängsblommor. Läs Mer ... » till överstökat. Och gifta blev dem!
Det hela började med att det en dag damp ner en inbjudan till bröllopHur man binder en krans av vilda ängsblommor. Läs Mer ... » mellan vårGryende vårar. Läs Mer ... » kompis och hans fästmö, den dagen var lyckan gjord! Några dagar senare ringde vårGryende vårar. Läs Mer ... » kompis och undrade lite försiktigt om jag kunde tänka mig att göra brudbukettSnittblommor och materialhantering. Läs Mer ... » och corsageBröllopsklockor ringer. Läs Mer ... » till deras bröllop..’jo men visst’, svarade jag!
Det enda komplicerade var att jag inte kände bruden,och vi hade träffats en enda gång..det gav mig inte mycket att gå på. Det som är svårt med att göra en brudbukettSnittblommor och materialhantering. Läs Mer ... » till någon jag inte känner är att jag vet inte brudens storlek, utseende, färgerRöda rabatten. Läs Mer ... » och stil. Allt måste vara proportionerligt, annars kan det bli så fel!

Jag och bruden pratades vid per telefon och hon fick berätta lite vad hon hade tänkt sig för färgerRöda rabatten. Läs Mer ... » och om det var något hon absolut ville ha med i buketten. Det här var vad vi kom fram till då: Gammelrosa rosor, små vita blommorBilder. Läs Mer ... », murgrönaSmarta växter som är tåliga och kan vara goda marktäckare. Läs Mer ... » som hänger ner och något blå/lila. Annars fick jag fria händer. När vi hade sagt ‘hejdå’ var det dags för mig att låta de små blonda börja arbeta lite där inne. Efter lite funderande och ett snack med en gammal floristkollega så kom jag fram till följande:
Gammelrosa rosor – okej.
Vita små blommorBilder. Läs Mer ... » blev kvistrosor.
Murgrönan plockade jag lite här och var, jag har ju ingen egen trädgårdDet perfekta läget, finns det?. Läs Mer ... » att klippa i tyvärr.

Murgröna
Murgröna

Något blå/lila? Hmm, inga blå/lila blommorLåt färgerna dominera. Läs Mer ... » tillsammans med vita och rosaVitsippor har hälsat på. Läs Mer ... » om jag får bestämma, och det var ju jag som bestämde i detta fallet. Så jag funderade lite och kom fram till att jag skulle hålla utkik efter ‘något’ blå/lila. Till slut köpte jag små isblå glashjärtan på Panduro.

Isblå hjärtan av glas
Isblå hjärtan av glas

Blommorna beställde jag på en bra handelsträdgård, och dem var så snälla att dem köpte hem tre olika sorters gammelrosa rosor så jag fick välja! Jag valde den rosGula rabatten. Läs Mer ... » som var störst och mest rosaVitsippor har hälsat på. Läs Mer ... ».
Efter att ha plockat ihop alla attiraljer såsom murgrönaSmarta växter som är tåliga och kan vara goda marktäckare. Läs Mer ... », kniv, sekatörHur man binder en krans av vilda ängsblommor. Läs Mer ... », corsageBröllopsklockor ringer. Läs Mer ... »-T (som är en slags stomme med säkerhetsnål på för att göra ett corsage) och pynt så begav vi oss neråt mot Norrvidinge handelsträdgård, ett verkligt smultronställe! Där hämtade jag rosa rosor, vita kvistrosor och texasgräs.

Pynt
Pynt
Rosor
Rosor
Jag och blommorna
Jag och blommorna

Sedan ställde jag mig med blommorna och gjorde en brudbukett!

Stjälk
Stjälk
Bukett
Bukett
Nästan färdig bukett
Nästan färdig bukett
Buketten

Som sista sak satte jag fast de små glashjärtana på buljongtrådVårbukett med en twist. Läs Mer ... » och drog dem över buketten. Jag lindade ävenSevärt på Ven. Läs Mer ... » ett limegrönt band runt stjälkarna på bindstället och likadant band använde jag på corsaget.
Blommorna färdades cirka 20 mil innan ankomst och höll sig bra i en spann bak i bilen.

Buketten åker i en spann
Buketten åker i en spann
Färdig bukett i spannen
Färdig bukett i spannen
Corsage
Corsage

Corsaget hade jag också gjort dagen innan och placerat i ett litet plaströr där det fick vattenI hemmet. Läs Mer ... » och höll sig fint. Jag gjorde det av likadana kvistrosor som jag hade i buketten.

Enda floristmissen var när bröllopskyssen var över så upptäckte jag att brudgummens corsage var borta!! Det var bara själva corsage-T:et kvar på kavajslaget.

Corsage-T
Corsage-T

*Ve och fasa* Han hade själv råkat dra av det på något vis under själva vigseln..jag fick ont i magen när jag upptäckte det och var nära att ta till tårarna!! Men jag pinnade snabbt fram efter vigseln och tog av honom det fula gröna T:et som satt där och lös väldigt plastigt…usch! Var själva corsaget var? Jo förstår ni, det hade brudgummen stoppat i fickan;) Så jag fick corsaget också och gick ut till bilen och försökte förtvivlat tvinna ihop detta eländes elände på nytt! Till slut lyckades jag något sånär och när brudparet väl stegade ut så steg jag kvickt fram och fumlade fast corsaget på nytt, pust. Och jag lovar, resten av dagen höll det!

Så fort du går in i en blomsteraffärSnittblommor och materialhantering. Läs Mer ... » och lägger till ordet ‘brud’ eller ‘bröllop’ i samtalet så ser du dollartecken i floristens ögon..okej, det är kanske att överdriva lite. Men om sanningen ska fram så kostar faktiskt bröllopsbinderier mycket pengar. Det är pengar som brudparet kanske inte känner att dem har råd med att spendera. Jag är själv floristFlorist. Läs Mer ... » och känner att om mina vänner som ska gifta sig ber mig om hjälp så gör jag vad jag kan. För jag vet att det kostar, och jag vet hur siffrorna kan springa iväg. Det jag vill är att dem ska få ha en underbar dag! Det enda som egentligen räknas på ett bröllop är att brudparet blir nöjda med sin dag, vare sig det gäller klädsel som val av mat på menyn. Det som jag tycker är härligt är att dem väljer att dela sin dag med oss andra, och att jag ibland får hjälpa till, med något så trivialt som brudbuketten!

Brudbuketten i all ära
Brudbuketten i all ära

Kommentera