Charmiga Chokladblomman

Favorit i repris!! För nu har väl ändå nästan alla stiftat bekantskap med Chokladblomman, “Cosmos Choccamocca”, som doftar kakao? Sorten “Choccamocca” som nu är den vanligaste sorten blommarGiftiga växter - inget för barnfamiljen. Läs Mer ... » mycket rikligt med större blommorVitsippor har hälsat på. Läs Mer ... » och ett kompaktare växtsätt.Chokladblomman
Denna växtPelle lever livet!. Läs Mer ... » kommer från Mexicos pinjeskogar och har mycket mörkröda/bruna blommorVitsippor har hälsat på. Läs Mer ... ». Blomningen börjar i maj, och under sommarenUterum med MarliX. Läs Mer ... » kan vi njuta av hundratals blommor som fortsätter tills frosten kommer. Chokladblomman går att plantera både i krukaPelle lever livet!. Läs Mer ... » och direkt i en rabattDet perfekta läget, finns det?. Läs Mer ... ». Växten är verkligen graciös, och med sina tunna stjälkar ser det nästan ut som om blommorna svävar.
Chokladblomman har sitt namn på grund av sin varma, mörka färg och den ljuva doften av kakao. Doftens intensitet varierar under dygnets timmar.Chokladblommor
Om sommarenUterum med MarliX. Läs Mer ... » skall Chokladblomman gödslas regelbundet precis som andra sommarblommor. Vattningen kräver tydligen lite känsla. Vattnar man för mycket blir plantan lång och ranglig, därför gäller det att låta den bli lite torr – dock utan att låta den bli för torr..är inte det alltid dilemmat? Aldrig kan skötsel vara enkelt! Om den torkar för mycket får den lätt gula blad och dessutom blir den känsligare för bladlöss.

Knölarna som bildas under sommaren kan tas upp ur jorden på hösten och förvaras då på en frostfri plats, mörkt och torrtDet perfekta läget, finns det?. Läs Mer ... » gärna i torv.
Tänk att du ska göra som du gör med Dahliorna på hösten: gräv upp knölarna och in med dem.

Dagens uppmaning:
Sommaren är här för ett litet tag,
ut och njut av växtrikets behag,
ja, varför inte redan idag?

//Elle

Kommentera