De små sakerna i livet..

De trevligaste stunderna i livet är inte alltid de stora, välplanerade festerna, de dyra presenterna, de exklusiva resorna utan små vardagliga saker som förgyller alla våra dagar! Det är som med gåvor: man blir ju gladast att få en gåva när man minst anar att man ska få något, än att man går och bygger upp stora förväntningar och kanske istället blir besviken till slut..

När jag en dag gick där på en gräsmattaHur man binder en krans av vilda ängsblommor. Läs Mer ... » såg jag små vita blommorBilder. Läs Mer ... » som växte i gräset och till min stora förtjusning var det violer, “vita violer!?”, tänkte jag.  “Det här måste jag bara föreviga, tänk om jag aldrig ser såna någon mer gång!”

Vita violer
Vita violer

Häromdagen blev jag bjuden på fika, och vi satt på balkongen bland blommorBilder. Läs Mer ... » & blad och gottade oss i solskenet 🙂

Fika på balkongen
Fika på balkongen
Röda pelargoner
Röda pelargoner

När vi sen hade gäster i helgen fick vi en så fin present av mina kära lilla mor! En superfin vasVitsippor har hälsat på. Läs Mer ... », som ska ligga ner..med vattenI hemmet. Läs Mer ... » i!

Liggande vas
Liggande vas

Och efter en runda hos torghandlarna fick hemmet sig en dos av snittblommorAhh, tulpanernas tid. Läs Mer ... »! 🙂

En skål full med kvistrosor
En skål full med kvistrosor

Att använda sig av dessertskålar och annat i köksskåpen är ett roligt sätt att variera sin bordsdukning. Som i detta fallet använde jag mig av små dessertskålar på fot, smart vid middagsbjudning- inga höga arrangemangHöst Trädgårdsmässa i Ängelholms Hembygdspark. Läs Mer ... » som står i vägen. Och en fördel med att snitta av rosorBrudbuketten i all ära. Läs Mer ... » och annat precis under blomman och placera i en liten skål är att då kan du njuta av blomman mycket längre. Så när dina rosorBrudbuketten i all ära. Läs Mer ... » börjar nicka så snitta av dem som jag har gjort och läggÄggta pyssel............:). Läs Mer ... » dem i en skål så flyter dem omkring och fortsätter att förgylla. Kvistrosorna ovan började faktiskt nicka innan dem ens var fullt utslagnaTulpaner som lever livet. Läs Mer ... » så jag snittade av dem och lät dem flyta runt istället, och alla slog ut och fyllde skålen. Fint!

Snittblommor
Snittblommor
Chrysanthemum
Chrysanthemum

Så öppna ögonen för vardagens trevliga saker, och hittar du inga får du väl se till att fixa några!

//Elle

Kommentera