Dekorera din ytterdörr

Det första ni tänkte på när ni såg titeln var säkert: “kransHur man binder en krans av vilda ängsblommor. Läs Mer ... »”. Men måste det tvunget vara en halmstomme lindad med gran som är dekorerad med lite pynt? Varför inte tänka i lite nya banor? Det är vanligast med kransHur man binder en krans av vilda ängsblommor. Läs Mer ... » under vinterhalvåretUterum med MarliX. Läs Mer ... », det kan jag verkligen hålla med om. Men det går ju faktiskt att ha en krans på dörren året runt! Förändra den under årets skiftningar och låt kransen berätta vilken årstid det är.
Under våren: Gör en stomme av böjliga,dekorativa grenar. Placera sedan tulpan på lök, en lerkrukaFyra saker blev en helmysig grej!. Läs Mer ... » med en pensé i eller annat vårigt och fint.

Vårkrans
Vårkrans

ArrangemangHöst Trädgårdsmässa i Ängelholms Hembygdspark. Läs Mer ... » & FotoSkapande verksamhet. Läs Mer ... »: Haaskes vardagsblogg
Under sommarenUterum med MarliX. Läs Mer ... »: Gör en stomme av grenar, fäst glas-/plaströr på och placera snittblommorAhh, tulpanernas tid. Läs Mer ... » i.
Under hösten: Använd dig av torkade blommorDanmarks erbjudanden. Läs Mer ... », som hortensiaHöstfint. Läs Mer ... » t ex. ÄvenSevärt på Ven. Läs Mer ... » eklöv, rönnbär, ekollonMed hösten kommer kvitten. Läs Mer ... », kottar, kastanjerHöstfint. Läs Mer ... » och annat fint från naturen passar in. En lövkrans av lönnlövNu är det höst. Läs Mer ... » är också höstigt och mysigt.
Under vintern: Många vill kanske ha den där traditionella gröna kransen på dörren under vintern. Ni använder er kanske av gran, hönsfot, cypress, buxbom, idegran, mossaFyra saker blev en helmysig grej!. Läs Mer ... » etcetera… Så låt mig ge er några tips om lite förnyelse i alla fall! Ta en halmstomme (du kan ävenSevärt på Ven. Läs Mer ... » gör en egen), och klä eller linda den med platt/grönmossa. Grön myrtentrådHur man binder en krans av vilda ängsblommor. Läs Mer ... » eller grön spoltrådHur man binder en krans av vilda ängsblommor. Läs Mer ... » funkar bra. Om du har stora stycken av mossaFyra saker blev en helmysig grej!. Läs Mer ... » kan du även fästa den med små klämmor eller nålar (som islandsklämmor ungefär) som du gör av spoltrådHur man binder en krans av vilda ängsblommor. Läs Mer ... » eller ståltrådHur man binder en krans av vilda ängsblommor. Läs Mer ... », som du sedan trycker in genom mossan i stommen på baksidan tills den sitter bra. Sedan dekorerar du kransen med echiveria, scimmia, björngräs, lärkgrenar, pärlor och silvertråd. Echiveria och scimmia fäster du lättast genom att späcka dem i kransen.

Vinterkrans
Vinterkrans

ArrangemangHöst Trädgårdsmässa i Ängelholms Hembygdspark. Läs Mer ... » & FotoSkapande verksamhet. Läs Mer ... »: Haaskes vardagsblogg
Du kan även använda dig av hyacintBlommor för den lite ’vilda trädgården’. Läs Mer ... » på lök om du har tagit bort all jord ordentligt och låtit rötterna sitta kvar. Då smutsar det inte ner och du kan bara ta och duscha hyacinten då och då för att hålla den fräsch. Då fäster du dem genom att linda någon tråd runt själva löken eller så tar du ståltrådHur man binder en krans av vilda ängsblommor. Läs Mer ... » rakt genom den och böjer sen ner bägge ändarna på tråden och fäster dem ordentligt i kransen. Det första alternativet är finast tycker jag men ska den inte hålla särskilt länge så kan nog det andra alternativet vara nog så bra.

Hyreshus
Bor du i hyreshus kan det bli problematiskt med färskt material på dörren eftersom luften i ett hyreshus är både varm och torr vilket gör att materialen håller sämre. Men om du ändå gärna vill ha en krans av färskt material så tänk på att duscha den ofta, och vid behov (det ser du också om du håller koll på den varje dag). Ett alternativ till en krans klädd med gran, hönsfot, mossa eller liknande är att du gör en stomme av böjliga grenar. Pil eller kornell är ett bra och böjbart material att arbeta med. Tänk på att göra små, fina fästen med tråden som du använder, exempelvis spoltråd, buljongtrådVårbukett med en twist. Läs Mer ... » som finns i många färgerRöda rabatten. Läs Mer ... » och även grön myrtentrådHur man binder en krans av vilda ängsblommor. Läs Mer ... ». När du sedan gjort stommen så fäst glas-/plaströr på den (med tråd som innan) och placera snittblommorAhh, tulpanernas tid. Läs Mer ... » i rören som du fyllt med vattenI hemmet. Läs Mer ... ». Då kan du lätt variera dig med snittblommor och byta ut närhelst du önskar det. Man kan också använda sig av plastblommor, med det tål tyvärr inte jag;) Om du bara vill dekoreraDekorera ditt hem. Läs Mer ... » dörren tillfälligt, som för en kväll eller så, så fäst plast-/glasrör på dörrhandtaget med ett fint snöBara bilder. Läs Mer ... »re eller band och placera en snittblomma där i. Detta är inte så komplicerat och dyrt, men ger ett helt annat intryck när gästerna kommer! “Fancy!”

dekoreraDekorera ditt hem. Läs Mer ... » mera!! Floristhälsningar från Elle

1 thought on “Dekorera din ytterdörr

  1. Fina kransar! Vi har tagit bort julen här i dag, men dörrkransen får hänga ett tag till. Det var ju mest kottar på den så det känns som den är mer en vinter krans än bara en julkrans…
    Ska ta o fundera ut nåt med grenar att ha på dörren lite längre fram på våren……….
    Kram

Kommentera