Dekorera med enkla medel

När det kommer till att man ska ha hem gäster kanske man vill göra det lite extra fint på bordet. Det finns mycket fint som man kan placera för att pryda bordet. En bukett snittblommorAhh, tulpanernas tid. Läs Mer ... », ljusarrangemang, snittblomsdekorationer, etc.
Jag för min del använder mig gärna av enkla medel och en hel del fantasi..pengar växer ju inte på trädVid försäljning av hus. Läs Mer ... » än:) Så gå igenom skrymslen och gamla ‘samlingar’ för att skrapa ihop något trevligt. Oftast har vi mer än vad vi anar i våra gömmor. Efter ett ‘insamlingsryck’ här hemma fastnade jag för strand/havstema. Det passar bra ävenSevärt på Ven. Läs Mer ... »vinterhalvåretUterum med MarliX. Läs Mer ... » eftersom jag bor vid havetNu är jag redo för höststormarna!. Läs Mer ... ». Och som visas nedan blev resultatet ganska mysigt!

Bordsdekoration
Bordsdekoration
Detaljbild strandfynd
Detaljbild strandfynd
Detaljbild snäckor
Detaljbild snäckor
Detaljbild hårsmycke
Detaljbild hårsmycke

Materialet är blandat. “Tyget” på bordet är sisoflor och kan köpas i välsorterade blomsteraffärer. Det är trådaktigt, ihoppressat material som är lite transparent och finns i många färgerRöda rabatten. Läs Mer ... ». Det används till omslagsmaterial till plastkrukor om man inte har råd/vill köpa en krukaVÅR!!!. Läs Mer ... » till krukväxten. Då kan man slå in plastkrukan i cellofan eller plastpåse och sedan matchande sisoflor och binda ett band om plastkrukan. Då ser det snyggt och lite mer påkostat ut, och eftersom det är plast om krukan kan mottagaren behålla omslaget på om dem tycker det är fint. Ett annat användningsområde är när man gör snittblomsdekorationer i genomskinliga glasvaser/krukorI hemmet. Läs Mer ... » och inte vill att den gröna stickmassan ska synas. Då kan man först lägga ner en lagom, tillklippt bit sisoflor och sedan stickmassan, så syns inte stickmassan lika tydligt. Vill man ha stickmassan extra täckt så lägger man ner dubbel sisoflor. Och ett plus med denna sak är att om du låter sisofloret sticka upp en bit ur krukan behöver du inte täcka ovansidan på stickmassan lika mycket och det blir en snygg manschett runt krukkanten. Och som ni ser i mitt fall kan man ävenSevärt på Ven. Läs Mer ... » använda det till en löpare att ha på bordet.
Nåväl, åter till resten av materialet..där finns självplockade snäckor, stenar, slipade glasbitar och drivvedBlommor för den lite ’vilda trädgården’. Läs Mer ... ». Allt helt gratis på standen. Sen har jag lagt dit några smycken för att ‘piffa’ till det lite. Ett turkost armband i pärlemorskimmer, ett halsband och ett litet ljusblått, glittrande hårsmycke. I mitten står en ljuslykta som kan skänka mysig belysning under många, långa, sena timmar..
Se bara till att ni inte har för klåfingriga gäster på besök, dekoren tenderar att vandra på bordet då..

Så, vad tycks?

Lycka till med kreativiteten Du därute!

Kommentera