Florist

Det här är mina tankar hämtade från i våras, när jag jobbade i en liten blomsteraffärSnittblommor och materialhantering. Läs Mer ... »..
“När jag berättar vad jag jobbar med säger alla: “Oh, vad roligt jobb du har! Det måste vara så roligt!” Och, javisst är mitt jobb roligt.. iallafall när man tänker på det som de flesta tänker när de hör: “floristMamma-barn-bukett. Läs Mer ... »”. De tänker: BlommorBilder. Läs Mer ... », att få skapa, kreativitet, konstnärligt, färgerRöda rabatten. Läs Mer ... ».. Helt enkelt vad jag blev utbildad till: att binda blommorBilder. Läs Mer ... »=)
Men nu är det såhär..som en handledare en gång sa till mig: “Men i det verkliga livet..” så går det ju till lite annorlunda. Som alla vet tror jag=) Det går inte bara ut på att binda buketter och göra fedearrangemang! (faktiskt..) Jag får göra buketter när det behövs till butiken, när kunder kommer in och beställer, när vi får ordrar över datorTekniska Pelle. Läs Mer ... », telefon eller fax..inte alltid alltså. De dagar jag arbetar ensam går det till typ såhär: När jag kommer till jobbet på morgonen ska jag öppna upp, lägga i växelkassan, tända alla lampor, starta datornSamlat i datorn. Läs Mer ... », rulla ut vagnar, bära ut blommor, sopa, mata guldfiskarna, rulla ut markisen..ni vet: ALLT! Andra dagar börjar jag vid lunch. Då ska jag diska oasisbaljor, byta handdukar, städa toaletten, sopa,dammsuga och torka golven och det viktigaste: göra blomstervård (vattna och kolla alla blommor och städa och torka under dem på bänkarna) och allt medan dagen går kommer det in lite kunder som också vill ha lite blommor och hjälp, och då måste jag ju pausa i mitt dåvarande arbete för att stå till tjänst. Är det konstigt att blomstervården precis hinner bli lagom klar tills dess chefen kommer inhoppandes med forskande ögon..pust!

Nåväl, jag ska inte klaga! Mitt jobb är faktiskt väldigt roligt (oftast=). Och jag tycker att det är jätteroligt att få göra binderier och få det bevisat att jag är kreativ och lite konstnärlig. Trots att jag är en sopa på att teckna och måla känns det ändå bra att jag kan ge uttryck för Min kreativitet och att jag har funnit min plats i det konstnärligas rike: blommornas avdelning!”

En pampig snittdekoration
En pampig snittdekoration gjord av mig.

Kommentera