I hemmet

För blomsterälskaren är husHus och trädgård. Läs Mer ... » med trädgårdPelle & Elle i trädgården. Läs Mer ... » det ultimata. Men ack, så lyckligt lottade är vi inte alla… För dem av oss som bor i lägenhet gäller det att fylla fönsterbrädorna. ÄvenSevärt på Ven. Läs Mer ... » balkongen kan bli en oas för dem som bor i ett lägenhetskomplex. Vad du än gör så placera inte krukväxter i trapphuset. Har du så mycket växterAhh, tulpanernas tid. Läs Mer ... » i lägenheten att du funderar på att göra det, tänk då om. Det påverkar inte bara grannsämjan utan också städaren och ävenSevärt på Ven. Läs Mer ... » sjukvårdspersonal eller brandkår vid utryckning. Ge växterna till grannar, släkt och vänner. Eller gör som en förening jag känner till: dem planterar ut blommorna i föreningens rabatter och sedan sköter, pillar och lukar dem där. Ja, de vill ju att ”deras” lilla yta ska vara oklanderlig. Och nåde den som förstör eller ger förslag om en extra cykelparkering just där.

Balkongen kan du fylla med vad som önskas. Anpassa dig efter storlek och läge. Ett äppleträd kanske inte är det mest ultimata medan kryddväxter kan göra det mysigt, doftrikt och fräscht. Tänk på att kolla med din förening om det finns några särskilda riktlinjer angående balkongerna. Får balkonglådorna/blomsterlådorna hänga på utsidan av balkongen eller måste dem hänga på insidan, exempelvis. Se också till när du vattnar att grannen under inte sitter och solar, för vem vill råka ge honom/henne lokala regnskurar just då..

En nackdel med balkong är att blommorna är särskilt utsatta där. Förmodligen får dem inte så hemskt mycket skydd mot solen om du åker iväg på semesterRügen. Läs Mer ... » några veckor, eller tillräckligt med vatten för den delen. Eftersom växterAhh, tulpanernas tid. Läs Mer ... » på balkong lever i krukor är dem mer beroende av oss än vissa anar. Både solStranden har öppnat. Läs Mer ... » och vindDet perfekta läget, finns det?. Läs Mer ... » torkar ut jorden i krukan, och rötterna har då ingen annanstans att sträcka sig efter vatten. Om du inte har inglasad balkong eller något tak så utsätts växterna väldigt för regn (det kan bli för mycket av det goda), solStranden har öppnat. Läs Mer ... », vindDet perfekta läget, finns det?. Läs Mer ... ». Golvet på balkongen kan bli väldigt fult också. Med flera växter där kan det lätt börja växa mossaFyra saker blev en helmysig grej!. Läs Mer ... » och alger, så se till att hålla efter sådant. Något att tänka på för er med balkong är att vattna ordentligt, solen är obarmhärtig på sommarenUterum med MarliX. Läs Mer ... »!

Tåliga krukväxter
Tåliga krukväxter
Krukväxter
Krukväxter

Kommentera