Kontorskaos

Det är alltid roligt när man får fixa till här hemma. I varjefall under planeringsstadiet. Då kan man sitta och gotta sig i all härliga färgerRöda rabatten. Läs Mer ... » som finns att välja på, kanske ska man ha nått annat nytt, som man oxå kan sitta och drömma och fantisera om.

Vi har tagit bort bården

 

Sen börjar det………… Ska vi ha den eller den nyansen? Ser den inte för grå ut? Men den ser ju för gul ut! Å den drar ju åt blått!! Mannen har man inte mycke hjälp av i detta skede, då han skyller på att han är färg blind,- så, välj du , det blir nog bra………….nog!!! 

Och denna gången ska vi ju bara måla lite, och lägga in det nya golvet, det kommer att gå fort och det kommer inte att bli så stökigt och inte så smutsigt heller………………………….Hahaha! Ack vad man kan bedra sig!!

Då, när man kommit så här långt , man har valt färg, man har hittat ny garderob, som matchar övrig inredning på “kontoretKontoret helt klart. Läs Mer ... »”. Man har valt golv, och man ska sätta igång. Det är då det “roliga” börjar………………………..Alla ” överraskningar” dyker upp.

Så klart måste vi ta bort bården, den sitter mitt på väggen.Men det ska nog räcka med bara den, för vi ska ju sätta upp en såndär renoverings tapetShabby chic goes oriental. Läs Mer ... ». När vi står där och pillar på bården så lossnar så klart lite mera tapetShabby chic goes oriental. Läs Mer ... » än vi tänkt, på några ställen lossnar 4 lager gammal tapet, nåt lager som nån tidigare husHus och trädgård. Läs Mer ... »ägare spacklat och sedan målat snyggt  i röttRött Rött Rött!. Läs Mer ... ».

Massor med spackel
Massor med spackel

 

På nåt ställe så lossnar så klart inget alls, knappt den himla bården ens en gång. Nu är allt en enda stora ojämn yta. Vad göra? På dessa kratrar hjälper det inte att sätta upp en renoverings tapet , nääe, inte ens en sån kan jämna till den ytan……………….

Så det blir till att spackla, det var ju det vi vill undvika!!! 10 kg spackel går åt………………. Och när man spacklat så måste man slipa………………….. och när man slipar så dammar det……………….överallt dammar det. Så nu ser vårt fina hem ut som en byggarbetsplats. Härligt! Jag älskar ju att städa!!:(

Det var ju inte så här det skulle bli, vi skulle ju bara måla lite. Men i detta huset så stöter man alltid på patrull och det som skulle bli “bara”, blir alltid mycke mer. Tur jag har sån tålig man.

När allt slipande äntligen var klart och han ska sätta upp den där renoverings tapeten………………. då har dom räknat fel i färgaffären, så den räcker inte!!

Snopet men sant. Så det blev inte nån målning den dagen inte, utan istället ( för att inte det ska stå helt stilla) får mannen lägga in golvet. Hade ju tänkt att göra det  till sist så att man inte behöver bry sig när man målar. Men nu får vi täcka golvet istället. Trist, men det är så här det är, när man bara ska renovera lite. Alltid “överraskningar”, och man ska inte planera nåt slut datum………För man vet aldrig vad dessa rum, i detta husHus och trädgård. Läs Mer ... », har i beredskap för en.

Häe lägger vi golv
Här lägger vi golv

 

Eller vad färgaffären har för överraskingar i beredskap för en! När Anders börjar måla så säger han,- Det ser ut som lila! Färgblind som han är, så tänker jag att han ser ju bara uppåtväggarna:) Men tyvärr, inte ens min färgblinde make lät sig luras.

Det var inte ljust grågrönt som vi skulle ha, utan lilablå!! Toppen! Vad glad man blir åt sånna överraskningar. Dagen efter kör mannen min, upp till affären och säger att vi vill ha grön färg , inte blå. Förmodligen var biträdet i färgaffären oxå rödgrön färgblind för inte blev det mycke bättre med det som Anders kom hem med. Men han målar ändå, för de har ju hällt i grönt………..

MEN, på morronen är faktiskt rummet fortfarande blått. Hmmmmm, nu är jag lite lätt irriterad, målar med den “gröna” färgen på en bit tapet och åker till färgaffären för tredje gången. In, tar färgkartan, letar upp vårGryende vårar. Läs Mer ... » färg, jämför, INTE ett dugg lika, man kan tydligt se att ena färgen är blå o andra är grön. – Kan jag hjälpa till med nåt? säger en expedit.

Mannen målar och målar
Mannen målar och målar

 

-Jaaaa, du kan få tala om för mig om du tycker att dessa två färgerna är lika??

– Näeä, de är det inte, den ena är ju blå och den andra är ju grön!. – Tycker inte du då att det är konstigt, att vi beställt den gröna färgen och sedan kommit hem med den blå?? säger MonneJakten på våren. Läs Mer ... » med sin snällaste röst🙂 Det tyckte de, och jag fick 3 liter ny färg plus en ny burk lackfärg, 1 liter. Och nu är det grågrönt. Tyvärr så räckte inte färgen  så vi får köpa lite till på måndag.

Men nu är nästan allt klart. Målat, golvet inlagt och en ny garderob ståtar i hörnet. Tavellisterna är inte klara ännu, så de får ni se vid ett annat tillfälle.

Skönt! Äntligen ordning och reda igen.

Nu kan man börja fundera på nästa projekt ;)…………….

Eller kanske får man ta lite trädgårdDet perfekta läget, finns det?. Läs Mer ... » emellan…………….

Vi får väl se, hur det blir med de………………

MonneJakten på våren. Läs Mer ... » Monsun

1 thought on “Kontorskaos

  1. Hehe, jag kan inte låta bli att le åt era vedermödor..även om det är elakt av mig:) Stackars er! Hoppas ni blev nöjda med resultatet. Det är skönt med omändring och uppfräschning!

Kommentera