Mamma-barn-bukett

När någon i familjen eller i vänskapskretsen får barn brukar jag göra en mamma-barn-bukett. Alla vi som fått en sådan bukett vet hur speciellt det är. Det är inte “bara” en bukett blommorSevärt på Sofiero slottsträdgård. Läs Mer ... », utan en gåva. Det är två buketterFlorist. Läs Mer ... », en större och en lite mindre, sammanbundna för att symbolisera bandet mellan mamma och det nyfödda barnet. Jag tycker inte att det viktiga är vilka blommorSevärt på Sofiero slottsträdgård. Läs Mer ... » du har i buketterna, det kan vara det just du tycker om. Eller det den nyblivna mamman gillar. Det är vanligt att använda sig av rosaVitsippor har hälsat på. Läs Mer ... »/lila då bebisen är en flicka och blått/grönt/vittAdventsljusstake 2010. Läs Mer ... » då bebisen är en pojke. Det finns sällan många blåa snittblommorAhh, tulpanernas tid. Läs Mer ... » i butik, ofta är dem lila, och ibland säljer dem blommor som är färgade blå. Gör som du själv tycker i blomval och färgval. Har du trädgårdDet perfekta läget, finns det?. Läs Mer ... » så kan du använda dig av de blommor som växer där för tillfället. Tänk bara på att låta de blommor du plockar/klipper få dricka vattenI hemmet. Läs Mer ... » en stund innan du använder dem. Detta gör att de hålls spänstiga och blir enklare att arbeta med. En bukett från den egna täppan är helt klart charmigt, miljövänligt och ekonomiskt.

Tips och inspiration,

Här nedan kan du se två exempel på mamma-barn-buketterFlorist. Läs Mer ... ». Den första gavs till en mamma och hennes lilla dotter.

Mamma-barn-bukett i rosaVitsippor har hälsat på. Läs Mer ... » och röda toner.

Jag gjorde det enkelt för mig och köpte vackra blommor i buntar och band buketterna av.  Jag hade bråttom och det fanns inte dem blommor i styckvis som jag tänkt använda mig av.  Det blev alstremeria, nejlikor och gerbera i olika färgerRöda rabatten. Läs Mer ... ». RöttRött Rött Rött!. Läs Mer ... », olika  nyanser av rosa, limegrönt. Jag satte inte ens till några gröna blad, det kändes dessutom överflödigt. Banden som sammanbinder buketterna är helt vanliga presentsnören, och fastsatt med pärla på nål. Pärlor på nål är en väldigt bra sak att ha hemma och dekoreraDekorera ditt hem. Läs Mer ... » med när du binder blommor. Du kan fästa snöAdventsljusstake 2010. Läs Mer ... »re/band, grässtrån, kort med en hälsning eller bara sätta en pärla mitt i en blommaGula rabatten. Läs Mer ... » som ett blickfång eller snygg detalj. En vitskimrande pärla gör buketten dessutom extra lyxig och exklusiv.

 

Den andra gavs till en mamma och hennes tvillingpojkar.
Mamma-barn-bukett på trappa.

Denna bukett var om än mer speciell då det var tvillingar som fötts. Buketten är mer komponerad med utvalda snittblommorAhh, tulpanernas tid. Läs Mer ... », jag använde mig inte av några buntar. I den stora buketten, mamma-buketten, var en solros blickfånget. Utöver det hade jag chryssantemum, Kermit heter den sort jag hade här. ÄvenSevärt på Ven. Läs Mer ... » rosa rosorBrudbuketten i all ära. Läs Mer ... », stora chryssantemum, limefärgade nejlikor och en blå hortensiaHöst Trädgårdsmässa i Ängelholms Hembygdspark. Läs Mer ... ». SalalBröllopsklockor ringer. Läs Mer ... » och grässtrån fick avsluta buketterna. Ett blått sidenbandBröllopsklockor ringer. Läs Mer ... » gick ut från den stora till de små buketterna, det är ju trots allt pojkar dem fick.

 

 

 

 

 

Mamma-buketten
Mamma-barn-bukett på presentbordet.
Floristen!

Kommentera