Monsun trädgården

Nu visar sig trädgården från sin allra bästa sida , och framförallt rosorna. Våra rosorBrudbuketten i all ära. Läs Mer ... » har blommat nåt alldeles otroligt i år.
I ett dött bigarråträdVid försäljning av hus. Läs Mer ... » (det enda som växte i det trädet var bladlöss, uurrk) har vi låtit en Honungsros klättra upp mot nya höjder. Det doftar ljuvligt när det står i full blom och tänk om man kunde fångat upp doften i en liten burk, och sedan kunde man sitta en kulen höstNu är det höst. Läs Mer ... » kväll och glänta lite på burklocket…………………..underbart 🙂
Honungsros
Honungsros
Honungsros
Honungsros

Runt paviljongen har vi diverse växtligheter.

New Dawn
New Dawn

Här har vi rosen New Dawn, klätterros som är svagt rosaVitsippor har hälsat på. Läs Mer ... ». Sedan kommer det lite buskrosor som jag inte orkar räkna upp namnen på. Men jag har faktiskt skrivit upp alla namnen i en liten bokVårbukett med en twist. Läs Mer ... ». Så jag vet vad det flesta blommorna heter i våran trädgårdDet perfekta läget, finns det?. Läs Mer ... » , ävenSevärt på Ven. Läs Mer ... » sånt som inte kommer upp igen 🙂

Kullen
Kullen

Detta är våran senaste skapelse i trädgårdsvärlden, tyvärr ger bilden inte riktig rättvisa åt vårGryende vårar. Läs Mer ... » fina kulle. Kullen kom till när vi bygde våran paviljong, då blev det kvar en massa grus o jord som vi samlade där och så småningom hade vi sått gräsPelle & Elle i trädgården. Läs Mer ... » på den……………… Men det gör ju ingen människa glad så den var jag ju tvungen att piffa till. Spaljen är gjord av armeringsmatta och stolpar, gillar verkligen knopparna längst upp på varje stolpe. På kullen har vi planterat en Kanadensisk rosGula rabatten. Läs Mer ... » som heter Louis Bugnet. Den ska vara starkväxande och härdig…………………….Tyvärr har man glömt att tala om för den på plantskolan, att den ska vara starkväxande, för den har inte växtPelle lever livet!. Läs Mer ... » nåt nämnvärt sedan han hamnade på kullen i höstas. Men den blommarGiftiga växter - inget för barnfamiljen. Läs Mer ... », och blomman är väldigt vacker, vitVita rabatten. Läs Mer ... » , med vinrödlila fläckar på utansidan.

Louis Bugnet
Louis Bugnet

På kullen samsas Louis rosen med en pipranka, som inte heller växtPelle lever livet!. Läs Mer ... » nåt precis ( fast det har jag nog läst nånstans att de kan vara sega i starten) och två blåa riddarsporrar och en vinröd alunrotHöst Trädgårdsmässa i Ängelholms Hembygdspark. Läs Mer ... ». Det blir nog himla bra när (om) det hela tar sig.

På altanen har vi lite sommarblommor, jag blir lika glad varje år när jag får mina pelargoner att växa igen. Bara älskar mina äppelblomspelargoner, gillar den rosaVitsippor har hälsat på. Läs Mer ... » färgen…………..

Förresten så gillar jag nog alla blommorBilder. Läs Mer ... »………………Se på bilderna här nedanför vilken blandning jag har:)

Kan ju aldrig bestämma mig för bara en sort, eller färg……………..

Man blir ju glad av blommorBilder. Läs Mer ... » vet jag. Av alla blommor:)

SommarHur man binder en krans av vilda ängsblommor. Läs Mer ... » kram på er alla // MonneJag pimpar mitt vardagsrum. Läs Mer ... » Monsun

Äppelblomspelargon
Äppelblomspelargon
Blå lobelia( som blev ljuslila)
Blå lobelia( som blev ljuslila)
Petunia
Petunia
MillionBells
MillionBells
Tagetes
Tagetes
Bellis
Bellis

Kommentera