Naturreservat och fornminne

Övergång

När vi var i Tyskland i somras regnade det nästan hela vårGryende vårar. Läs Mer ... » vistelse… Men en kväll då det var uppehållsväder ryckte vi upp oss och tog en promenad, och där vägen tog slut tog en inhägnad äng vid.

Grind

Vid inhägnaden fanns en stor fin informationstavla med karta över området och bilderSamlat i datorn. Läs Mer ... » på vanligt förekommande djur och växterBlommor. Läs Mer ... », vackert! Utmarkerat på tavlan fanns ävenSevärt på Ven. Läs Mer ... » ett fornminne! Aha, vårGryende vårar. Läs Mer ... » strävan var inte förgäves. Här skulle vi få frisk luft, motion OCH inhemsk kunskap!

Informationstavlan
Fågelliv
Hagen

När vi öppnade grinden och gick in började hagens inneboende göra sig synliga och hörda, ett gäng kossor kom emot oss. Klart vi skulle ta oss fram till gångstigen i mitten som hade grind och staket om bägge sidor, så vi pinnade på och parerade mellan kodynga och lerpölar.

Kossorna
Bro
Vattendrag

Som i gåsmarsch tog vi oss framåt, tills vi nådde en bro, korsade den och fick syn på en skylt om fornminnet… Tror ni vi blev snopna? Vi hade för höga förväntningar på tyska fornminnen helt enkelt.

Information om fornminnet
Die "Blaue Brücke"

Kommentera