Orange Habanero

I somras var vi på Vikentomater och glodde på deras utställning, där fanns rätt mycket intressanta tomatsorter, men eftersom det är ganska räligt med tomater var det andra grönsaker som var mer intressanta, bland annat ovan nämnda orange habaneros. De var gruvligt starka och gick inte att ha i mat så därför när de nästan var övermogna fick jag ju hitta på något med dem. Så jag kom på den lysande iden med att rensa dem, hacka dem och till sist blanda dem med grovt saltDet perfekta läget, finns det?. Läs Mer ... » som jag “knådade” ihop dem med. Sedan ställde jag allt i ugnen på 120 grader och lät det stå där i en timme och sedan på eftervärmen. Sedan slog jag det i saltkvarnen och nu har vi ett smakförhöjande saltDet perfekta läget, finns det?. Läs Mer ... » med lagom styrka i.

 

Orange habanero

Orange habanero

Glöm inte gummihandskar!!!

Glöm inte gummihandskar!!!

Habanero och salt

Habanero och salt

Riskavfall eller utsäde?

Riskavfall eller utsäde?

 

 

Kommentera