Pelle * 2, vecka 5

När en fågelPelle är uträknad!. Läs Mer ... » som PellePelle är uträknad!. Läs Mer ... » förstår att ‘nu kan jag minsann flygaVeckans Pelle, v. 51. Läs Mer ... »’ och är inte beroende av oss, då blir han väldigt kaxig..tyvärr. Men så länge han var snäll fick han behålla vingpennorna. Och nu har han missbrukat sina vingar så häromdagen fick vi vingklippaPelle är en rymmarfågel!. Läs Mer ... » honom. Men innan dess hann han hitta på lite saker..
PellePelle är uträknad!. Läs Mer ... » har varit runt lite överallt och gillar att utforska världen omkring sig.. häromdagen var det badrummets tur.

Nymfparakiten Pelle

För några dagar sen flög han in i vardagsrummet och upp på vinylspelaren och skulle sitta där och ha översikt över hela rummet. Och sen ville han inte komma till oss, så vi fick ta honom själva. Och när det inte passade när vi sa till honom så flög han upp på gardinstången, eller upp på dörren och bokhyllorna och spatserade omkring där. Sen när jag stod i köket och vek hans nya täcke så flög han bort till mig, landade på ryggen/axeln och högg efter mig! Aggressioner säger jag bara..

Nu tror väl alla att han är en jättestygg pippi och att vi är elaka mot honom, men en fågelPelle är uträknad!. Läs Mer ... », ett djur, behöver lika mycket uppfostran och tillsägelser som ett barn. Eftersom Jens är ‘herren’ i huset måste han uppehålla den ställningen genom att sätta sig i respekt, tex genom att visa Pelle att det är inte okej att huggas och liknande. Det är Jens som oftast tar Pelle, klipper hans vingar och hans klor och annat.

Då kan man tro att då tycker Pelle kanske inte om Jens..men det är precis tvärtom: Jens är den som Pelle tycker om bäst och tyr sig till mest och skriker efter honom när han går hemifrån.

Och när Jens inte är hemma så är det jag som är poppis;) Ganska fantastiska djur vi människor har i vårGryende vårar. Läs Mer ... » omvårdnad va?!

Kommentera