Pelle är en rymmarfågel!

I somras skulle mannen gå över till grannhuset och tog nymfparakiten PellePelle är uträknad!. Läs Mer ... » med sig på axeln. Detta brukar fungera bra eftersom PellePelle är uträknad!. Läs Mer ... » är en fegis och stannar kvar på axeln..men naturligtvis inte denna dagen. När dem precis har nått det andra huset så händer någonting och Pelle får för sig att han ska minsann flygaVeckans Pelle, v. 51. Läs Mer ... » sin väg! Och inte bara så där störta ner på marken som han brukar och sen vettskrämd komma springande tillbaka. Nej då..iväg flyger han och där förstod jag verkligen uttrycket: känna luft under vingarna! Han tar sig en rejäl tur över trädgården och vips så är han borta! Så jag och mannen springer runt där ute vid halv tio tiden på kvällen och ropar: “Pelle, var är du?” Vad annars kan man göra? När vi springer runt där och gapar efter honom så hör vi en fågelPelle är uträknad!. Läs Mer ... » skrika..och det är ingen trög duva, elakt skrattande skata eller hest kraxande kaja. Nej, det är en rädd, högt skrikande Pelle!! När vi lokaliserat var skriket kommer ifrån springer vi ditåt och upptäcker till vårGryende vårar. Läs Mer ... » stora förvåning att den  lille hariga nymfparakiten PellePelle är uträknad!. Läs Mer ... » Frost10° kallt och Frost i trädgården :). Läs Mer ... » sitter på taket på trevåningshuset mittemot. Där fick vi för att vi lät hans vingpennor växa! Arma oss…
Mannen går upp i huset och precis när han öppnar takluckan så sticker Pelle, han flyger..ja han flyger som han aldrig gjort förr! Jag springer efter med näsan i vädret för att hålla ögonen på honom. Till slut landar han på grannens balkongräcke, på andra våningen. Grannen är inte hemma och Pelle ska inte komma  ner, “nä, det kan ni glömma”. Tror ni man blir frustrerad?
Mannen öppnar ett fönster i trappuppgången och efter mycket lockande å pockande så får han fatt på Pelle, äntligen! Då var det bara att hålla honom i ett fast grepp och gå hem..

Pelle

Vad lär vi oss då av detta? Jo: om vi ska ta ut Pelle så kommer vi hålla fast honom, ha honom i bur eller ha vingklippt honom. För Pelle älskar ju att känna gröngräset mellan tårna som oss alla andra!

Pelle på väskan
Pelle på väskan
Pelle på filten
Pelle på filten

Fast jag skulle väldigt gärna vilja ha en flightsuit till honom..då hade vi kunnat ta med honom överallt 🙂 En med jordgubbarFrukt och bär. Läs Mer ... » på kanske, som den här snygga gojjan har?

jordgubbsdress

Kommentera