Rymmare och fasttagare

Här sitter han, och ser så snäll och oskyldig ut. Men skenet bedrar. Han är en rymmarkattHelg Nytt. Läs Mer ... ».

Våra kisar har en stor fin altan att vara ute på.Vi har noggrant inhägnat den så att katternaLite Busig....... Läs Mer ... »  inte ska kunna komma ut. Tror vi.

CactusAtt vara fotomodell. Läs Mer ... » är så otroligt nyfiken av sig så han har ju lyckats ta sig ut……………….Ja, minst tre gånger. Och förmodligen lär det bli fler.

Första gången han försvann på äventyr, hade han inte bott hos oss så länge.  Han var ju bara liten…men en fullfjädrad rymmare redan då:)

Som vanligt hade jag altandörren öppen och kissarna kunde gå in o ut som de behagar. Man har ju koll på dom fast man inte står o tittar på dem hela tiden. Så efter ett tag tyckte jag att, nu har jag inte sett CactusAtt vara fotomodell. Läs Mer ... » på en stund, var kan han va nånstans. Går ut och kollar hela altanen , under trappan ( mysigt gömställe med gamla torra löv och spindelvävNaturens pärlor. Läs Mer ... »). In o kollar under sängar och i alla vrår. Ingen kattPelle och Odon. Läs Mer ... »!! Skit! Ut igen och kollar på altanen, ingen kattPelle och Odon. Läs Mer ... » nu heller. Ut i trädgården, kallar, kollar. INGEN katt!! Nu börjar jag bli rädd o nervös. Bara han inte är ute på gatan.

Då känner jag att någon tittar på mig……………..Tror ni inte katt f-n sitter upp på vårt platta tak! Och jag tycker nog att han skrattar lite åt mig.

Där har han suttit hela tiden och tittat på mig, när jag farit ut och in som en skottspole och ropat på honom. Han har suttit där uppe , knäpp tyst ,och kollat in mig, vad jag har gjort, skrattat åt mig…..

Liten Cactus, bara 4-veckor stor
Liten Cactus, bara 4-veckor stor

Jag ropar på sonen, tur att han var hemma, – du får ta ut stegen och hämta ner katten!! Sagt och gjort och Cactus blir återbördad ner på fast mark. Tar ut honom på altanen igen och tänker att nu ska jag kolla in honom vad han ska hitta på. Hur han tar sig ut.  Han försöker lura mig, spankulerar omkring och låtsas som ingenting. Men sedan kan han inte hålla sig, han kan inte låta bli, han måste försöka igen. Så han tar satts, hoppar upp i vårt gröna nät och sedan klättrar han upp, upp och iväg. Han är snabb, men jag är snabbare, och i sista minuten får jag fatt i hans långa ludna svans och drar honom till mig. Jag vet inte om han blev mest förnärmad att jag drog honom i svansen eller att han inte hann upp på taket igen. Men han såg förnärmad ut. Och när jag nu fått fatt i honom så fick de gå in alla tre, och bli inne………. Maken fick  ta fram  mera nät , och så blev den flyktvägen säkrad…………

Cactus när han är 12 veckor och snart ska flytta hem till oss.
Cactus när han är 12 veckor

Men han hittar snart en ny………….. För han ska bara ut o kolla på andra sidan…………Där verkar ju va så spännande. Men ibland kan det bli för spännande när man smakar på stora vida världen, ibland kan det komma en annan katt, en katt som man inte känner!! En katt som inte tycker om en!! Men mer om detta vid ett annat tillfälle.

Mjau MonneBlommor med blommor på. Läs Mer ... » Monsun

1 thought on “Rymmare och fasttagare

  1. Hehe,vilken mise du har fått på halsen Monne. Han som verkar så lugn och skygg när vi hälsar på;) Jepp, gräset är alltid grönare på andra sidan vet du väl!
    Vilka urfina kort ni lyckas ta på Cactus! KRAM

Kommentera