Saffransbullebakning

Carex
Carex
Så har man då bakat årets saffransbullar, och tyvärr så stämmer det som man så ofta säger
– “Ju flera kockar ju sämre soppa”.
Använde mannen min till assisten, han fick köra elvispen, det blir ju bekvämt för mig.Men se, då blev jag lite stressad ( han frågar en sån massa saker hela tiden 🙂 och så glömde jag ägget i mitt super hemliga egenkomponerade recept. Och då blev bullarna lite torra. Har som tradition att baka en stor bulle, modell vetebröd, som jag bjuder våra gäster på på julafton…………. så när ni nu läser detta, så vet ni……… vetebrödet kommer att vara en aning torrtDet perfekta läget, finns det?. Läs Mer ... » i år.
Nu tänker jag inte avslöja mitt hemliga recept, för då är det ju inte hemligt längre.;)
Men jag kan berätta hur sånna här egna traditoner blir till.
När vi skulle baka saffrans bullar här hemma en gång för längre sedan , när sonen var mycke mindre än vad han är i dag!  Då hade jag läst någonstans att man skulle ha i kessela i degen,  det skulle bli så bra så. Var väl stressad den gången oxå 🙂 så det blev ju helt fel, både i huvudet och i receptet. Degen blev så himla klibbig och lös så det gick inte att få till nåt bullliknande överhuvudtaget. Nöden är ju uppfiningarnas moder , som det så fint heter,och istället för att slänga degeländet så bakade sonen och jag en stor bulle.
Året efter kommer sonalyckan ihåg detta, och en tradition hade sett dagens ljusAdventsljusstake 2010. Läs Mer ... ».
Så numera bakas en stor bulle varje år, ävenSevärt på Ven. Läs Mer ... » om jag fått till receptet så att det inte är lika kletigt längre.
Om ni nu undrar vad katten gör med på bild här,så ser ni väl att han oxå hjälper till.
Först så snor han en runt benen och buffar och grejar på ens fötter så att man helst ska stå på ett ben  för att han ska kunna gosa med ens fot ( himla bra träningsform). Och eftersom man är så himla intresserad av  allt vad människorna i huset håller på med så måste man ju bara känna på en bulle. Som man ju ser att han ska till att göra på den översta bilden. Klart att katten ska va med och baka.
Då blir kisen så här nöjd.
Myskatten

Kommentera