Sevärt på Fredriksdals friluftsmuseum

Det finns många ställen som är värda att besöka. Några av de resmålSevärt på Ven. Läs Mer ... » jag skriver om har trädgårdPelle & Elle i trädgården. Läs Mer ... » och växterAhh, tulpanernas tid. Läs Mer ... » som sitt primära visningsområde, skulle ju varit konstigt annars…=) Och vi får ju inte glömma bort vårt eget vackra land, jag ska börja med några av Skånes stoltheter!

Fredrikdals friluftsmuseum

Fredriksdals friluftsmuseumVinter på Fredriksdal. Läs Mer ... » ligger mitt i HelsingborgVinter på Fredriksdal. Läs Mer ... » och består av 360 000 kvadratmeter unika miljöer, byggnader, museér och trädgårdar. Här kan man avlägga en visit både som familj eller som en hel skolklass. Här finns verkligen något för alla att bli intresserad av!

FredriksdalVinter på Fredriksdal. Läs Mer ... » sträcker sig så långt tillbaka som på 1700-talet. Då byggdes herrgården av dykeridirektör Fredrik Wilhelm Cöster  och som ni hör på namnet så döpte han anläggningen efter sig själv – FredriksdalVinter på Fredriksdal. Läs Mer ... ». Under årens lopp så växte Fredriksdal till ett storgods. Det anlades trädgårdar och parker, örtgård och köksträdgård, och allt vårdades och brukades. År 1923 slog Fredriksdal upp portarna för allmänheten efter det att området hade donerats av de sista privata ägarna år 1918. Den här donationen gör att nästan en kvarts miljon människor per år får uppleva allt vad Fredriksdal har att bjuda på och få en inblick hur det såg ut förr i världen, för allt är väl bevarat och sköts med största omvårdnad. Fredriksdal är Sveriges näst största friluftsmuseum och här finns äldre stadskvarter från Helsingborgs centrala delar som har flyttats hit eller blivit återuppbyggda här, hittflyttade äldre allmogegårdar med anlagda ängar från Skånes olika delar, botanisk trädgårdPelle & Elle i trädgården. Läs Mer ... » och Fredriksdalsteatern. Det finns ävenSevärt på Ven. Läs Mer ... » tidstypiska husdjur på museét, såsom: blommehöna, skånegås, linderödssvin, väneko, göingeget och många fler. Så du kan ta dig en promenad i skogen, på landet bland gårdarna eller på kullerstensgränderna i stan, se till att du har gott om tid för att hinna med allt bara!

En allé på Fredriksdal
En allé på Fredriksdal

De vackra alléerna gav bra skugga när de fina damerna på 1700-talet var ute och promenerade. Det gick ju inte för sig att man blev solbränd, då kunde andra tro att man inte var rik nog som hade lejda folk som kunde sköta utomhussysslorna åt en..

Allé
Allé
En vacker näckros
En vacker näckros
Rosenträdgården
Rosenträdgården

Fredriksdals rosenträdgård i fransk trädgårdsstil är unik i Sverige och inrymmer 450 gammaldags rosorBrudbuketten i all ära. Läs Mer ... », av dessa har nästan samtliga kommit i odling före 1920-talet, fantastiskt.

Rosenträdgård
Rosenträdgård

1 thought on “Sevärt på Fredriksdals friluftsmuseum

Kommentera