Sjuk orkidé

Hejhej!

För ett litet tag sen köpte jag en jättefin orkidé, en phalaenopsisUterum med MarliX. Läs Mer ... »! Den var rosaVitsippor har hälsat på. Läs Mer ... »/lila/prickig och hade två rejäla stänglar och flera tjocka, fina blad. Magnific! Men!!, efter några dagar började en stängel se lite mörk ut nere vid fästet..och efter ytterliggare ett par dagar satt vi i vardagsrummet och hör ett ‘klatsh’. Jag tittade undrande på mannen och han sa direkt: “Ja, det var inte jag som gjorde något.” Så jag gick bort och tittade, och bredvid soffan låg där ett stort, fint orkidé-blad på golvet. Det var det som ‘klatshade’ 🙂 Bladet var lite mörkt i bladfästet, och efter några dagar tappade orkidén alla sina blad och stänglarna tappade sina vackra blommorBilder. Läs Mer ... ». Jag sparade blommorna några dagar i glaskupor, men krukväxten var det bara att ‘hotta’!

Snittorkidé
Snittorkidé

Väldigt synd!! Orkidéns ‘symptom’ tyder på för mycket vattenI hemmet. Läs Mer ... », alltså att den ruttnade. Men det måste ha varit ända sen affären hade den, för jag vattnar mycket sparsamt 🙁

Orkidé
Orkidé
Närbild på orkidé
Närbild på orkidé

Nåväl, mannens vita orkidé blommarGiftiga växter - inget för barnfamiljen. Läs Mer ... » praktfullt nu så den njuter vi av fortfarande!

Vit orkidé
Vit orkidé

Kommentera