Tova

SibiriskTajgatomte till vänster& Svensk radhustomte till höger
SibiriskTajgatomte till vänster& Svensk radhustomte till höger

Nu har jag varit på kurs i att tova………….. tovade tomtar. Tovar gör man med fårull, varmt vattenI hemmet. Läs Mer ... » och såpa. Det varma vattnet och såpan plus att man måste gnida o gnuggar på ullen gör att det tovar ihopa sig, filtar sig. Man kan göra en massa saker genom att tova ull, det måste inte va en tomte. Man kan tex. göra sitt- dynor, väskor, grytlappar och tavlor.  Jag tror att man kan göra muminskor oxå:) Jag har varit med en gång tidigare och då kom jag hem med en fågelPelle är uträknad!. Läs Mer ... ». Ska inte säga att jag tovade den helt själv för då ljuger jag faktiskt , det var en svår form  så jag fick mycket hjälp av Terese, så heter hon som håller såna här tovningskurser. Gå gärna in på hennes hemsida och titta  www.tovning.nu. Där står det när hon ska ha kurser och priser o sånt.

Fågeln
Fågeln

Vi var ett helt gäng från jobbet som hade en trevlig kväll.  Och en sak som är så himla bra med just att tova tomtar är att man behöver inte va ett dugg händig eller konstnärlig, man får till en himla snygg tomte ändå. Alla som var med blev så nöjda o glada för sina alster.

Sedan är ju inte jag den jag är för intet. Har ju ett krulligt” utegångsfår” här hemma och jag var bara tvungen att prova om man kunde tova CarexFrån stökig "City Dump" till.......... Läs Mer ... » “ull” Och tänka sig , det gick aldeles utmärkt. Så nu finns det en stycken CarexFrån stökig "City Dump" till.......... Läs Mer ... » tomte oxå. Äckligt tycker sonen, och en del på jobbet. Katthår ska man inte tova med. Men hallå, jag har ju en massa katthår överallt i vårt husOm du flyttar till hus. Läs Mer ... », på golvet, i maten, i sängen och under sockarna ska vi bara inte tala om:) Så vad i hela friden är det för äckligt med en tovad Carex tomte, då är ju åtminstone katthåren samlade på ett ställe och i något sånär fast form 😉

Carextomten
Carextomten

MonneBlommor med blommor på. Läs Mer ... » Munsun

3 thoughts on “Tova

  1. Vilka fina alster du gjort, och den söta Carex-tomten är faktiskt min favorit! Oh, ett par tovade muminskor hade inte gått av för hackor:)
    /Elle

Kommentera