TRYSIL 2010

TRYsil 2010 028

Det kan kanske te sig lite märkligt att man åker 70 mil för att komma till snö och kyla i dessa tider då vi fått samma vara med råge, här i södra SkåneSevärt på Fredriksdals friluftsmuseum. Läs Mer ... ».

Men vädret rår man ju inte på ( sån tur är) så hur skulle man kunna veta detta på förhand. Tror, att det under de ca 15 år vi varit iväg norrut för att åka skidorBara bilder. Läs Mer ... », bara varit vittAdventsljusstake 2010. Läs Mer ... » hela vägen upp, två, max tre gånger och då är i år inräknat! Ett år var det barmark långt upp i Värmland……………..

En underbar dag
En underbar dag

Veckan har varit jättebra, lite kallt10° kallt och Frost i trädgården :). Läs Mer ... » i början av veckan men helt OK. Backarna har varit perfekta. Underbart  lättåkta. Vi har haft nysnö på nypistad backe alla dagar utom en, och bara det är ju en lisa för själen. Känslan att åka först ner i en nypistad backe med nysnö på………………………den kan man inte med ord förklara……………. Den måste man uppleva   🙂

Stugor
Stugor

Jag är ju extra glad, för jag trodde ju inte att jag skulle kunna åka alls, eftersom min opererade fot inte ville få plats i mina egna pjäxor. Men jag fick hyrt mig ett par, som var större än mina egna och det hela blev jättebra……….fick inte ens kramp som jag har brukat få av mina egna ägandes. (kanske dags att köpa ett par nya?)

Snöflingor, som stjärnglitter
Snöflingor, som stjärnglitter

Vi hade ju kompisar med upp denna gången………….Mamma M och pappa K och barnen E, A och lilla T. Mamma och pappa hade provat på detta med skidorBara bilder. Läs Mer ... » nån gång innan , men för barnen var det helt nytt. Lilla T fick gå i skidskola själv, och fixade sedan detta med att åka snett fram och tillbaka i backen ………………. Men bara när någon åkte framför så att hon kunde följa  🙂

Mamma pappa och de stora barnen tog sig en skidlärare i 2 timmar, och sedan fixade de oxå backarna galant. Är mest imponerade över E som lyssnade, provade, fixade och trixade och åkte skitbra redan efter nån dag. A kunde oxå, men hade lite problem med att lyssna……………..han körde sin egen väg kan man säga…… men han kom ner han också 🙂 Och jag tror att de är lika nöjda med sin vecka som vi är.

På G i backen
På G i backen

Min fritidspyroman har också fått sitt lystmätte stillat. Jag har eldat som bara den. Inte en säck, utan 4 säckar ved!!!! Bara älskar dom som bott i stugan innan oss , de har inte orkat/brytt sig om att elda brasa, utan lämnat all den fina veden till mig  🙂  Härligt!!

Ett bra åk, ner för en förträfflig backe, en mugg glögg, och en härlig brasa. Say no more.

TRYsil 2010 053

MonneSöndagskisar. Läs Mer ... » Monsun

Kommentera