Vinter på Fredriksdal

Fredriksdal museer och trädgårdar i HelsingborgSevärt på Fredriksdals friluftsmuseum. Läs Mer ... » är ett känt utflyktsmål för många. Det är uppbyggt kring huvudbyggnaden på egendomen Fredriksdal, som donerades till Helsingborgs stad av Gisela Trapp år 1918. Här i friluftsmuseets 36 hektar kan du titta på äldre trädgårdar med anor från 1920-talet. Vackra rosorBrudbuketten i all ära. Läs Mer ... » i rosariet, pampiga promenadstråk i skuggiga alléer i franska parken. Äldre stadskvarter och gårdar med tillhörande marker, en välordnad kryddträdgård och kanske en pjäs i friluftsteatern. Ja, skälen till att åka dit är många. För att läsa mer om Fredriksdal här på bloggen, se ett tidigare inläggÄggta pyssel............:). Läs Mer ... » http://blogg.haaske.se/sevart-pa-fredriksdals-friluftsmuseum/

Fri entré kanske lockar?

För de flesta är det på sommarenUterum med MarliX. Läs Mer ... » man åker dit, och det är helt klart då Fredriksdal visar sig från sin bästa sida. Men visste du att Fredriksdal har öppet i princip hela året? Och fram till den 12 april är det fri entré. I vintras tog jag mig en promenad på en del av ägorna och ävenSevärt på Ven. Läs Mer ... » om snöAdventsljusstake 2010. Läs Mer ... »n lös med sin frånvaro och vädret var grått fanns det mycket att se. Vid ingången välkomnades vi av mysig belysning, små lampor lös upp häckarna på båda sidor av gången, som leder upp mot godset.

Välhamlade pilar
Fredriksdals inbjudande entré.
Buxbomhäckar

Flitig personal var i full fart med trädvård högt upp i trädkronorna. Och i de äldre stadskvarteren hade butikerna öppet, jag passade på att ta mig en titt i blomsteraffären Flora Linnea.

Äldre och charmigt stadskvarter.
Tändstickor.
Vackert och romantiskt porslinTulpaner som lever livet. Läs Mer ... ».
Söta katterSöndagskisar. Läs Mer ... ».

Kommentera